facebook
open

Artykuły

  Strona główna/Blog/Artykuły

Olej kokosowy

Wiem, że olej kokosowy jest teraz modny. Można się nim smarować (dla urody), ale lepiej unikać spożywania go Więcej...

Zarodki

Zarodek to najcenniejsza część każdego ziarna. Z zarodków wyrastają kiełki, dlatego są tak bogate w składniki odżywcze niezbędne do wzrostu.

Więcej...

Przegląd kiełków

Jedz je codziennie. Koniecznie podczas choroby, rekonwalescencji, zmęczenia czy stresu. Najlepiej na surowo, bo pod wpływem gotowania tracą wartość odżywczą. Kiełki odmienią zwykłą kanapkę i nadadzą oryginalny smak pospolitej pomidorowej.

Więcej...

ELIKSIR MŁODOŚCI.

Każda dieta odchudzająca lub oczyszczająca nie obejdzie się bez selera. Uwielbiają go zarówno gwiazdy Hollywood jak i sportowcy. Idealnie nadaje się na soki i sałatki. Seler zawiera dużą ilość witamin i minerałów które wpływają odmładzająco na nasz organizm.

Więcej...

Drenaz limfatyczny

Drenaz limfatyczny to terapia niewydolności krążeniowej. Jeśli masz uczucie ciężkich nóg, występują obrzęki, taki zabieg wspomoże leczenie.

Więcej...

HydroxyCitrinic Acid - Garcinia Ca(...)

Historia stosowania HCA bierze swój początek u hinduskich uzdrowicieli, którzy jako środek polepszający trawienie i zmniejszający apetyt polecali roślinę Garcinia Cambodgia

Więcej...

Inulina – co to takiego?

Inulina - Słodzi, stanowi doskonałą pożywkę dla dobroczynnych bakterii w naszym organizmie, nie tuczy, wręcz przeciwnie, pomaga zrzucić niepotrzebne kilogramy, wzmacnia nasz szkielet.

Więcej...

Czy makaron może mieć 0 kcal?

Jest to korzeń używany w tradycyjnej kuchni japońskiej od ponad 2000 lat. Można go jeść na surowo lub też przekształcać go na różne sposoby – na przykład w makaron.

Więcej...